Greenyard доаѓа во Македонија: Добра вест за македонските производители на овошје и зеленчук

Доаѓаат убави вест за македонските производители на овошје и зеленчук, имено идната недела во Македонија ќе дојдат претставници на „Гринјард“,

Прочитај повеќе

Економистите стравуваат од негативните ефекти од воведувањето на прогресивен данок

Откако македонските претприемачи и високо образованиот кадар (информатичари, лекари, инженери..) се спротиставија околу воведување на прогресивно одданочување, се повеќе економисти

Прочитај повеќе

Како Естонија стана најнапредна држава во источна Европа?

Зошто некои држави се богати и просперитетни додека други изгледа дека се осудени на смрт и сиромаштија? Многу фактори имаат

Прочитај повеќе

Studebaker, воено-индустрискиот комплекс на САД и државната потрошувачка

Studebaker е најупотребуваниот лесен камион во Втората Светска Војна, Studebaker US6 e производ на фабриката Стадбејкер од Саут Бенд-Индијана, САД. СССР

Прочитај повеќе

Министерството за финансии ќе воведе кредитно рангирање на кредитобарателите

Министерството за финансии подготвува измени на Законот за кредитно биро чија цел е воведување извештај за кредитната способност на кредитобарателите.

Прочитај повеќе

Данок на шеќер во пијалоците: Нов иновативен начин на полнење на државните буџети

Велика Британија и Ирска најдоа нов начин да им земат повеќе пари на своите граѓани преку воведување на данок на

Прочитај повеќе

До крајот на месецов ќе биде пуштен во употреба автопатот Демир Капија-Смоквица

Автопатот Демир Капија- Смоквица ќе биде пуштен во употреба до крајот на овој месец. Возењето по него ќе се наплаќа

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!