Економистите стравуваат од негативните ефекти од воведувањето на прогресивен данок

Откако македонските претприемачи и високо образованиот кадар (информатичари, лекари, инженери..) се спротиставија околу воведување на прогресивно одданочување, се повеќе економисти

Прочитај повеќе

Како Естонија стана најнапредна држава во источна Европа?

Зошто некои држави се богати и просперитетни додека други изгледа дека се осудени на смрт и сиромаштија? Многу фактори имаат

Прочитај повеќе

Данок на шеќер во пијалоците: Нов иновативен начин на полнење на државните буџети

Велика Британија и Ирска најдоа нов начин да им земат повеќе пари на своите граѓани преку воведување на данок на

Прочитај повеќе

До крајот на месецов ќе биде пуштен во употреба автопатот Демир Капија-Смоквица

Автопатот Демир Капија- Смоквица ќе биде пуштен во употреба до крајот на овој месец. Возењето по него ќе се наплаќа

Прочитај повеќе

Љубе Бошковски стана советник за странски инвестиции на премиерот Зоран Заев

Љубе Бошковски ќе биде посебен советник за странски инвестиции во Кабинетот на премиерот Зоран Заев. Владата потврди дека Бошковски бил

Прочитај повеќе

Ќе се отпуштат 15 000 луѓе во македонските челичарници?

Денеска на прес-конференција претседателот на Здружението на металургија при Стопанската комора, Митко Кочовски изјави дека на 15.000 вработени им се

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!