Рамниот данок да остане а нека се воведе прогресивен данок – но надолу

Поддржувам рамниот данок да остане. Едноставен е и со пристоен процент. Ако веќе мора да се воведе прогресивен данок, тогаш

Прочитај повеќе

Кејнз, бизнис циклусите и македонскиот револт против реалноста

Изборите завршија на станарден македонски начин, со насилство, притисоци, мешање на меѓународниот фактор, и традиционално одсуство на идеолошка дебата околу

Прочитај повеќе

Да беше нашата држава приватна компанија дали ќе се однесуваше вака?

Често се среќавам со претприемачи од различни професиии (индустрии) ИТ, прехранбена, хемиска, финансиска итн. И од сите нив без разлика

Прочитај повеќе

Ако владата толку сака да воведе контрола врз движењето на парите нека го вратат Заводот за Платен Промет

Ако Владата толку сака да воведе контрола врз движењето на кешот, нека го вратат ЗПП (Завод за Платен Промет). Поголема

Прочитај повеќе

Мерките за привлекување странски инвестиции се трошок кој мора да се поднесе

Без оглед дали сте поддржувач или противник на претходната власт, не можете да оспорите дека таа постави сосема нови стандарди

Прочитај повеќе

Рецесијата е горчлив лек кој или ќе се проголта или ни следува полошо

Македонија е и официјално во рецесија. Тоа особено го потврдува фактот дека индустриското производство паднало за над 5%. Ако мислите

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!