Путин: Државите кои ќе предводат во развојот на вештачката интелегенција ќе владеат со светот

Вештачката интелегенција е технологијата која не само што ќе ја одредува насоката на индустриите туку и на цели држави. Уште

Прочитај повеќе

Петте компании со најголема пазарна вредност се IT компании

Петте компании со најголема пазарна вредност- Apple (753 милијарди долари),  Alphabet (601 милијарда долари), Microsoft(529 милијарди), Amazon (432 милијарди) и

Прочитај повеќе

Oxford и Yale: Вештачката интелигенција во сите работи ќе биде подобра од човекот

Британскиот универзитет Oxford и американскиот универзитет Yale направија истражување за тоа како ќе изгледа светот за 45 години, кога вештачката интелигенција

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!