Кои компании добија пари од фондот за иновации за намалување на загаденоста на воздухот?

Избрани се петте иновативни компании што понудија технолошки решенија за намалување на загадувањето на воздухот во урбаните средини во Македонија

Прочитај повеќе

Од 2012 до 2016 година хрватските стартапи добиле 100 милиони долари инвестиции

Atomico еврoпска инвестициска компанија која инвестира во технолошки стартапи во соработка со Slush, ги објави бројките за инвестициите во стартапите низ

Прочитај повеќе

Како Jeff Bezos преку слободниот пазар стана најбогатиот човек на светот

Американскиот претприемач и сопственик на Amazon и Washington Post, Jeff Bezos стана најбогат човек на светот. Со проценета вредност од над 91 милијарди

Прочитај повеќе

Менаџерска басна: Кога лавот отворил компанија и гo вработил магарето

Пребарувајќи нешто во врска со односите помеѓу менаџментот и вработените jа најдовме оваа интересна “менаџерска” басна. Што многу потсетува како

Прочитај повеќе

Главна причина зошто најдобрите студенти не се претприемачи!

Седам во публика на настанот “Знам дека можеме” и ги слушам говорниците и почнувам искрено да им се восхитувам за

Прочитај повеќе

Мате Римац: За да успеете треба да се откажете од сѐ и да работите на својата визија

Луѓето ми се на прво место. Тоа е нормaлно во сите нормални компании. Имаме 250 луѓе, од 16 националности, спречуваме

Прочитај повеќе

ФИТР: Македонија искористила само девет проценти за иновативни проекти

За иновативни проекти Македонија искористила само девет проценти од вкупно 9,5 милиони евра што и се на располагање преку проектот

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!