Главна причина зошто најдобрите студенти не се претприемачи!

Седам во публика на настанот “Знам дека можеме” и ги слушам говорниците и почнувам искрено да им се восхитувам за

Прочитај повеќе

Мате Римац: За да успеете треба да се откажете од сѐ и да работите на својата визија

Луѓето ми се на прво место. Тоа е нормaлно во сите нормални компании. Имаме 250 луѓе, од 16 националности, спречуваме

Прочитај повеќе

ФИТР: Македонија искористила само девет проценти за иновативни проекти

За иновативни проекти Македонија искористила само девет проценти од вкупно 9,5 милиони евра што и се на располагање преку проектот

Прочитај повеќе

Приказната како настана Lamborghini

Lamborghini е еден од најпосaкуваните спортски автомобили, но приказната како настана Lamborghini поради навреда од основачот на Ferrari е многу инспиративна

Прочитај повеќе

Хрватски иноватор кој направи мини котел за ракија започнува со масовно производство

Пребарувајќи низ интернет какви се котли за ракија има, 62 годишниот, Стјепан Хршак од хрватскиот град Преграда, дошол до многу

Прочитај повеќе

Стартапот Mint Labs на македонката Весна Прчковска доби милионски инвестиции

Додека Македонија мака мачи да направи квалитетни стартапи и да успеат да ja пробијат бариерата од 1 милион евра инвестиција,

Прочитај повеќе

Mакедонскиот стартап When in X ќе го промени туризмот во Македонија и регионот

Македонскиот стартап „When in X“ штотуку лансираше нова мобилна апликација која ќе ги поврзе туристите на Балканот со локални граѓани-туристички

Прочитај повеќе

Македонија освои две награди на регионалниот натпревар за зелени бизниси

Две македoнски зелени бизнис идеи освоија награди на регионалниот натпревар „Филантропија преку зелени идеи“ кој оваа година се одржа кон

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!