Реформата на Доналд Трамп е многу повеќе од намалување на корпорaтивниот данок

Даночната реформа на Трамп во САД, сигурно ќе биде најмногу коментирана фискална реформа во догледно време. Единствениот податок со кои

Прочитај повеќе

Пензиите, терет кој ќе не врати назад во 1980-тите

Македонија секоја година троши околу 1 милијарда евра на пензии. Придонесите кои ги плаќаат вработените обезбедуваат едвај 550 милиони евра

Прочитај повеќе

Дали има доволно претприемачи кои би го искористиле евентуалното кратење на даноци и регулативи?

Овде често знаеме да напишеме дека сме за мали даноци и регулативи, со кои бизнисот ќе расте побрзо. Некако забораваме

Прочитај повеќе

Кејнз, бизнис циклусите и македонскиот револт против реалноста

Изборите завршија на станарден македонски начин, со насилство, притисоци, мешање на меѓународниот фактор, и традиционално одсуство на идеолошка дебата околу

Прочитај повеќе

Ако владата толку сака да воведе контрола врз движењето на парите нека го вратат Заводот за Платен Промет

Ако Владата толку сака да воведе контрола врз движењето на кешот, нека го вратат ЗПП (Завод за Платен Промет). Поголема

Прочитај повеќе

Рецесијата е горчлив лек кој или ќе се проголта или ни следува полошо

Македонија е и официјално во рецесија. Тоа особено го потврдува фактот дека индустриското производство паднало за над 5%. Ако мислите

Прочитај повеќе

Зошто на македонската економија и се пишува црно?

БДП кој мери единствено потрошувачка на граѓани, компании и влада (плус/минус трговска размена) покажува дека 70% од БДП на Македонија

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!