Како Калифорнија од Златна Држава (Golden State) стана Социјална Држава

Некогаш Калифорнија се викала Златна Држава (Golden State) за пред 10-тина години (можеби и нешто порано) да почне да се

Прочитај повеќе

68,7% од сиромашните сметаат дека виновна за нивната сиромаштија е владата

Finance Think изработи корисен инфографик, преку електорнска анкета на 1062 испитаници, во периодот јануари-фебруари 2018 година. Еве неколку главни поенти

Прочитај повеќе

Синдикализмот и социјалната политика се најголеми душмани на сиромашните луѓе

Кај нашата јавност е широко распространето мислењето дека државните социјални политики ја ублажуваат сиромаштијата кај социјално загрозените, ги помагаат невработените,

Прочитај повеќе

Високите даноци прават зголемена сиромаштија, а не обратно

Една од традиционалните тези, кога се брани зголемувањето на даноците, е дека богатите ќе купувале јахти и луксузни коли, односно

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!