Започна пријавувањето за субвенции за соларни колектори и ПВЦ-прозорци во домаќинствата

Започна пријавувањето на домаќинствата за надоместување на дел од трошоците за купени и вградени ПВЦ или алуминиумски прозорци и за

Прочитај повеќе

Ќе се субвенционира поставувањето фотонапонски панели за граѓаните да продаваат струја?

Министерството за економија  потврди дека по донесувањето на Законот за енергетиката и подзаконските акти, ќе се разгледува можноста за субвенционирање

Прочитај повеќе

Најголемата соларна фарма во Британија ќе биде изградена без помош на државни субвенции

Cleve Hill ќе стане најголемата соларна фарма во Велика Британија кога ќе биде изградена во 2020 година. Со капацитет од

Прочитај повеќе

Министерството за економија воведува субвенции за вградени ПВЦ и алуминиумски прозорци

Министерството за економија годинава воведува нова мерка за енергетска ефикасност наменета за домаќинствата, покрај веќе постојните субвенции за сончеви термални

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!