Петте компании со најголема пазарна вредност се IT компании

Петте компании со најголема пазарна вредност- Apple (753 милијарди долари),  Alphabet (601 милијарда долари), Microsoft(529 милијарди), Amazon (432 милијарди) и

Прочитај повеќе

Apple ги потврди плановите за вложување во автономни автомобили

Технолошкиот гигант Apple објави дека планира да вложува во развојот на автономни автомобили, пренесува BBC. Во писмото до американските сообраќајни регулатори,

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!