Developing an entrepreneurial mindset – Weekly Dose прва сесија

NewMan’s Business Accelerator

“Think little have little. Change your way of thinking and the world is yours.”
– Kamii Nettles, CEO & Lead Designer, Truth Collection

Начинот на кој размислуваме е појдовна точка на секоја акција која ја превземаме, а влијанието од околината и блиските може значително да влијае на исходот.

Токму од таа причина, првиот панел од серијата средби кои ќе следат го започнуваме со настан на тема: “ENTREPRENEURIAL MINDSET”.

Панелисти оваа недела ќе ни бидат:
– Иван Чорбев, PhD, декан на Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерствo во Скопје; и
– Калин Бабушку, сопственик и ко-основач на компанијата Македонија Експорт.

Настанот ќе биде реализиран како панел-дискусија и преку прашања и одговори, заедно со панелистите ќе поминеме низ темите:
1. Кои знаци покажуваат дека една личност е спремна да стане претприемач
2. Причини за започнување сопствен бизнис
3. Потребни вештини и ресурси
4. Клучни особини за да се стане успешен претприемач

Целта е публиката да прашува и да добива одговори за предизвиците со кои се соочува секојдневно во бизнис средината во Македонија.

Ве покануваме да дојдете и заедно да извлечеме заклучоци за тоа што е претприемачки начин на размислување и како најдобро да се поттикне и развие.

Резервирајте го својот бесплатен билет: http://goo.gl/GGMY05

Локација: NewMan’s Business Accelerator

Датум: 14 септември (среда) од 17:30 до 19 часот

error: Content is protected !!