Познатиот инвеститор Џереми Грантам: Американскиот пазар на капитал ќе доживее колапс!

Познатиот инвеститор Џереми Грантам (83) во својата објава најави колапс на американскиот пазар на капитал. Грантам предвидува пад на S&P

Прочитај повеќе

Газпром:Резервите на гас во подземните складишта во Европа и Украина се на историски минимум

Резервите на гас во подземните складишта во Европа и Украина се на историски минимум, соопшти рускиот производител на гас „Газпром“.

Прочитај повеќе

Ковачевски не ја исклучува можноста за времено преземање (национализирање) на компаниите во Скопје кои се задолжени да обезбедат топлинска енергија

Министерството за финансии обезбеди поволен кредит од 8 милиони евра со кои БЕГ може да набави гас за парно греење

Прочитај повеќе

Новогодишна честитка:Струјата од денеска поскапува за 9,48% плус укината дневна ефтина тарифа, а парното поскапува 14,05%

Цената на електричната енергија за домаќинствата од денеска е зголемена за 9,48 проценти и е укината дневната евтина тарифа. Но

Прочитај повеќе

Бесими:Обезбедени се парите за изградба на интерконективен гасовод меѓу Македонија и Грција

Обезбeдени се средства за реализација на проектот за изградба на интерконективен гасовод меѓу Република Македонија и Грција, информира министерот за

Прочитај повеќе

Македонската берза го стави Сковин на „Листата за набљудување“

Од Македонската берза информираат дека на 21.12.2021 година Одборот на директори на Берзата донел заклучок за внесување на издавачот Сковин

Прочитај повеќе

ССК:Eфективната стапка на придонеси на бруто плата во Македонија е 33 %, додека за споредба во Бугарија 19%, a во Хрватска 17%

-Зголемувањето на минималната плата ќе влијае на намалување на мотивацијата на вработените кои досега биле попродуктивни, бидејќи голем број од

Прочитај повеќе

Повик за аплицирање на програмата за инвестициска подготвеност за стартапи од Западен Балкан кои планираат да дојдат до инвестиција

Програмата за инвестициска подготвеност за стартапи од Западен Балкан – Western Balkans Investment Readiness Program, таргетира стартапи од целиот регион

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!