Познатиот инвеститор Џереми Грантам: Американскиот пазар на капитал ќе доживее колапс!

Познатиот инвеститор Џереми Грантам (83) во својата објава најави колапс на американскиот пазар на капитал. Грантам предвидува пад на S&P

Прочитај повеќе

Македонската берза го стави Сковин на „Листата за набљудување“

Од Македонската берза информираат дека на 21.12.2021 година Одборот на директори на Берзата донел заклучок за внесување на издавачот Сковин

Прочитај повеќе

Претседателот на Ел Салвадор се пофали дека докупиле 100 биткоини кога цената паѓала

Најб Букеле кој е претседател на централно американската држава Ел Салвадор се пофали дека неговата земја го искористила падот од

Прочитај повеќе

Донесен е Кодексот за корпоративно управување на котираните друштва

Во рамки на зеднички проект на Македонската берза и Комисијата за хартии од вредност, донесен е Кодексот за корпоративно управување

Прочитај повеќе

Во Пандорините документи има и сопственици на банка во Македонија

Двајца сопственици на УНИ банка имале офшор компании на Британските девствени острови, открива истражувачкиот веб сајт bird.bg од Бугарија. Станува

Прочитај повеќе

Во Пандора скандалот има и две компании на сопственици од Македонија!

Завчера беа објавени Пандорините документи, збирка од речиси 12 милиони документи објавени од Меѓународниот конзорциум за истражувачко новинарство (ИЦИЈ), кои

Прочитај повеќе

Средствата на задолжителните и доброволните пензиски фондови во 2020, достигнаа 89,5 милијарди денари

Вкупните средства на задолжителните и доброволните пензиски фондови во 2020 година достигнаа 89,5 милијарди денари, односно скоро 13,5 отсто од

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!