Започна производството во леарницата „Крaнфилд Фаундри“ во која ќе се леат делови за автомобилската индустрија

Леарницата на компанијата „Крaнфилд Фаундри“ во новата индустриска зона Неокази во Пробиштип официјално почнува со работа. Во леарницата треба по

Прочитај повеќе

Медведев: Исклучувањето на Русија од меѓународниот СВИФТ систем на трансфер на пари би значело објавување војна

Рускиот премиер Дмитриј Медведев изјави дека исклучувањето на Русија од меѓународниот СВИФТ систем на трансфер на пари би значело објавување

Прочитај повеќе

Ангеловска ќе го проширува и надградува проектот „Купи куќа, купи стан“

Проектот за субвенционирани станбени кредити од државата, што го воведе претходната Влада, министерката за финансии Нина Ангеловска ќе го прошири и

Прочитај повеќе

ЦЕА: Ако капиталните инвестициите се реализираа изминатите 10 години ќе имаше раст од 5%

Доколку се реализираа капиталните инвестиции, кои во изминатите 10 години бележат значително кратење, стапката на раст на економијата ќе достигнеше

Прочитај повеќе

Алармантни бројки: Македонија има поголем одлив на странски инвестиции отколку прилив

Капитал вреден околу 131 милион евра влегол во земјава во деветте месеци годинава. Толку изнесуваат странските директни инвестиции во трите

Прочитај повеќе

Транс-анадолскиот гасовод e пуштен во употреба – Македонија ќе гради интерконектор до Грција

Официјално пуштен во употреба Транс-анадолскиот гасовод (Trans Anatolian Natural Gas Pipeline – TANAP), на локацијата Ипсала/Едрене во близина на граничниот

Прочитај повеќе

Државната компанија АД ЕСМ ќе гради фотонапонска електрана – потпишан е договорот за изградба

Вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев, и министерот за економија, Крешник Бектеши, присуствуваа на потпишувањето на договорот за изградба на

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!