Подкаст за економската криза предизвикана од коронавирусот

Во прилог е вториот подкаст на „Слободар“ во кој разговараат Стјепан Покупец, Тони Бачваровски и Александар Богоевски. Главни теми на

Прочитај повеќе

Криза на централните банки, чекор поблиску до мајката на сите кризи

Бидејќи не може баш Македонија да се разгледува изолирано од глобалните економски случувања, прво да се разбере што се случува

Прочитај повеќе

Зошто замрзнувањето на цени во време на криза е погрешно

Патот до пеколот е поплочен со добри намери, така во секоја криза се наоѓаат “Ајнштајни” кои им пркосат на економските

Прочитај повеќе

Јаневска: Македонија треба да учи од Србија како се спроведува дуално образование

Инвестирањето во поединецот треба да биде значајна придобивка на една земја. Општеството (државата) инвестира во образованието и обуката на поединецот,

Прочитај повеќе

5-те стартап митови за интелектуалната сопственост

Интелектуалната сопственост е нестандардна, комплицирана, и спора процедура која црпи од ресурсите. Затоа многу од стратапите одлучуваат воопшто да не

Прочитај повеќе

Подкаст за пензискиот систем во Македонија и неговите проблеми и решенија

Macedonian Business Hub е еден од ретките што се залага за повеќе пари кај граѓаните и компаниите а помалку кај

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!