УНИБанка ќе ја исплати четвртата полугодишна камата на сопствениците на перпетуални обврзници

УНИБанка” на 22.01.2021 година ќе ја исплати четвртата полугодишна камата на сопствениците на перпетуални обврзници со ISIN MKBLBA200011 и шифра

Прочитај повеќе

Претседателката на Европската централна банка: Потребно е регулирање на биткоинот кој се користи за перење пари

Претседателката на Европската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард повика денес на глобално регулирање на трговијата со биткоин, наведувајќи дека оваа

Прочитај повеќе

Развојна банка на Македонија oдобри 5,9 милиони евра од бескаматната кредитна линија

Развојна банка на Македонија АД Скопје, започна со одобрување на кредитни барања за третата бескаматна кредитна линија со грант компонента,

Прочитај повеќе

Тасева од „Транспаренси Интернешнл- Македонија“: Извлекувани се пари од банките за да се слеваат на сметки на имоти на приватни лица

Слаѓана Тасева од „Транспаренси Интернешнл- Македонија“, во изјава за ТВ Алфа во врска со стечајот на „Еуростандард банка“, порачува дека

Прочитај повеќе

Вицегувернерката Нацевска: Новата регулатива ќе овозможи либерализација на пазарот на платежни услуги

Транспонирањето на директивите и регулативите на ЕУ, коешто тековно се одвива засилено, ќе создаде конкурентно окружување за квантитативен и квалитативен

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!