ЕУ ја отстрани Србија од „сивиот список“ на даночни засолништа во Европа

Министерскиот совет на ЕУ ја отстранува Србија од „сивиот список“ на даночни засолништа во Европа, бидејќи е утврдено дека земјата

Прочитај повеќе

Анѓушев до кинескиот амбасадор: Кинеските инвеститори се добредојдени во Македонија

Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев, го прими новоименуваниот амбасадор на Народна Република Кина, Н.Е. Жанг Зуо.

Прочитај повеќе

Народна банка: Девизните резерви бележат раст, ниска инфлација и раст на БДП од 3,1% во вториот квартал

Поволните движења во економијата продолжува и во третиот квартал, оценуваат од Народната банка во последниот месечна информација за септември 2019

Прочитај повеќе

Југоисточниот регион има најголемо учество во креирање на бруто-додадената вредност во земјоделството

Југоисточниот регион има најголемо учество во креирање на бруто-додадената вредност во земјоделството, во коешто учествува со 31,2 процента. На второ

Прочитај повеќе

Американците ги надминаа Швајцарците по нето финансиски имот по глава на жител и станаа најбогата нација во светот

Американците сега се најбогата нација во светот, ги надминаа Швајцарците, додека богатството постепено се „топи“ во остатокот од светот, како

Прочитај повеќе

Македонија ќе се задолжи за 125 милиони евра од Светска банка – заемот е одобрен денеска

Светска банка со заем од 125 милиони евра ќе и помогне на државава да ја зајакне одржливоста на јавните финансии

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!