„Пејпер Мил“: Ги задржуваме вработените, се надеваме на рестартирање на фабриката

Сите 120 вработени во фабриката за хартија „Пејпар мил“ од Кочани денеска добија писмени решенија дека работниот однос им продолжува,

Прочитај повеќе

Германската компанија „Ипротекс“ ќе инвестира пет милиони евра во ТИРЗ Скопје

Германската компанија „Ипротекс“ ќе инвестира пет милиони евра во Технолошко-развојната зона Скопје од кои 20% се вложувања во градежниот објект,

Прочитај повеќе

Прва мерка од Пакет 5: Kомпаниите се ослободуваат од царини вредни 7 милиони евра за суровини и репроматеријали

Владата соопшти дека со првата мерка од Пакетот 5 компаниите од метало-преработувачката индустрија, металургијата, текстилната и кожарската индустрија се ослободени

Прочитај повеќе

Почина Бенџамин де Ротшилд чија компанија управуваше со имот вреден 160 милијарди евра

На 57-годишна возраст почина Бенџамин де Ротшилд, претседател на компанијата Едмонд де Ротшилд холдинг С.А, која беше специјализирана за приватно

Прочитај повеќе

Се затвора бугарската фабрика „Пејпер Мил“ во Кочани од еколошки причини – 120 вработени одат дома!

Откако државниот инспекторат за животна средина и наложи на фабриката за хартија „Пејпер мил“ од Кочани да го користи само

Прочитај повеќе

Откажувањето на Фолксваген да гради фабрика во Турција било од политички причини?

Турскиот министер за индустрија изјави дека одлуката на Фолксваген да ги откаже инвестициите во Турција има политички мотиви. -Знаевме дека

Прочитај повеќе

Чифлиганец: Нема услови за бизнис во Македонија го преселив бизнисот во Србија и Грција

Домашната градежна компанија „Адора инженеринг“ го „сели“ бизнисот надвор од Македонија. Првиот човек Ванчо Чифлиганец за „Фактор“ вели дека сега

Прочитај повеќе

Во компаниите што ја злоупотребиле државната помош УЈП изврши присилна наплата

Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска денеска на прес-конференција, информира дека кај дел од компаниите за кои беше

Прочитај повеќе

Македонија предвреме ќе ги исплати обврските кон „Костал“ и „Гентерм“ – вработиле вкупно над 1.000 лица повеќе од предвиденото

Дирекцијата за технолошко развојни зони (ДТРИЗ) одобри предвремена исплата на обврските на државата кон две странски инвестиции „Костал“ и „Гентерм“,

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!