Повик за старт-ап бизниси во Источниот регион и промоција на туризмот

Центарот за развој на Источен плански регион објави повик за млади невработени лица и жени со постојана адреса на живеење

Прочитај повеќе

ФИТР: 368 компании продолжуваат во процесот на финална селекција за комерцијализација на иновации

Вкупно 368 домашни компании продолжуваат во процесот на финална селекција на Јавниот повик за комерцијализација на иновации на ФИТР. Проектите

Прочитај повеќе

455 домашни компании кои конкурирале на јавниот повик од ФИТР, влегуваат во фаза на претселекција

Во фазата на прво оценување, 455 домашни компании кои конкурирале на јавниот повик за комерцијализација на иновации од ФИТР, влегуваат

Прочитај повеќе

Деспотовски: Две третини од компаниите што ги завршија проектите остваруваат приходи и почнале да ги враќаат парите

Компаниите што спровеле проекти финансирани од Фондот за иновации и технолошки развој веќе остваруваат приходи и вратиле дел од инвестираното

Прочитај повеќе

Стартапот Slice отвори нова канцеларија во Скопје а во Македонија вработи 400 луѓе

Slice Life, американскиот стартап ја отвори третата канцеларија во Македонија. Отворањето на петтата канцеларија, покрај Њујорк, Дебар, Охрид и Белфаст,

Прочитај повеќе

Што кажаа Сергеј Зафироски и Борис Ефтимовски на првиот настан од серијалот „Мојата Претприемачка Експедиција“

На 13-ти март се одржа првиот настан од серијалот „Мојата Претприемачка Експедиција“ организиран од МИТ универзитетoт, каде говорници беа Сергеј

Прочитај повеќе

Фондот за иновации организираше средба меѓу израелски инвеститори и македонски компании – корисници на ФИТР

Фондот за иновации и технолошки развој во соработка со амбасадата на Израел во Македонија, денеска организираше средба меѓу израелски инвеститори

Прочитај повеќе

За успешни старт-ап приказни неопходни се бизнис ангелите

Улогата и потребата од бизнис ангели се прашања кои сè повеќе стануваат актуелни во светот на бизнисот. Ова беше главна

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!