Реклама на норвешка авиокомпанија стана хит на социјалните мрежи

Со оваа духовита реклама Norwegian airlines сака да ги поттикне клиентите да патуваат за Лос Анџелес.

Норвешката авиокомпанија објави оглас во еден весник и благодарение на оргиналноста на рекламата стана вистински хит на порталите и социјалните мрежи низ светот.

“Бред е сингл” e натписот на рекламата, а под неа цената на картата до Лос Анџелес во која се вклучени и таксите.

Со оваа духовита реклама Norwegian airlines сака да ги поттикне клиентите да патуваат за Лос Анџелес.

Ако до денес, многу малку луѓе во светот знаеа дека постои авиокомпанија која се вика Norwegian airlines од денес па натаму благодарение на оргиналноста на рекламата тоа веќе не е така.

 

error: Content is protected !!