Во српската стартап сцена оваа година вложено 50 милиони евра!

Во српската стартап сцена оваа година е вложено повеќе од 50 милиони евра, од кои 45 милиони евра во само една компанија.

Тие 45 милиони евра ги добила бостонско-белградската компанија „Seven Bridges“ за побрз развој на производот коj се користи за откривање тешки болести како што е ракот. Нејзиниот ко-основач и CTO( технолошки директор) е Белграѓанецот Игор Богичевич.

Втора по големина инвестиција е во компанијата „Content Insights“ вкупно 1,1 милион евра од страна на три инвеститори NBM фондот ,NEVEQ и Eleven.

error: Content is protected !!