Индексот МБИ-10 надмина 2000 индексни поени

После подолго време МБИ-10 кои го сочинуваат најголемите и најликвидни компании, после 4 години ја намина границата од 2000 поени, сепак тоа е далеку од најдобрите времиња на овој индекс кој во 2007 година надминуваше и 7000 индексни поени.

Најтргувани акции беа на Комерцијална банка и на Макпетрол. Најголеми добитници денеска беа акциите на Скопски пазар, Окта и Макошпед со околу 10% раст, најголем губитник денеска беше Топлификација чии акции паднаа за 9,44 %.

error: Content is protected !!