Семинар за лидерство

Todd Geist, извршен финансиски менаџер на светски успешниот конгломерат Procter&Gamble (брендови: Ариел, Пантен, Памперс, Олвејс..) во соработка со Секој студент ќе одржи СЕМИНАР ЗА ЛИДЕРСТВО.

| 29 ноември | 18:00-22:30 | Филозофски факултет | Амфитеатар 3 |

Влезот е БЕСПЛАТЕН! Предавачите ќе говорат на англиски јазик.

Следува СЕРТИФИКАТ за учество плус два часа менторство за изработка на твој личен план за надградба.

Потребна е РЕГИСТРАЦИЈА на следниот линк: https://goo.gl/forms/2F4zN3u4kqimxj0y1

ВАЖНО е да дојдете половина час порано од почетокот на настанот за потврда на регистрацијата.
___________________________________________________
КРАТКА СОДРЖИНА на семинарот кој се состои од три тематски целини:

Прв модул: Карактерот на лидерот (Leadership Character)
Во овој модул ќе се фокусираме на докажување дека прашањето “Кои сме ние како лидери?” е всушност многу поважно отколку прашањето “Што ние правиме?” (“Who you are” as a leader is more important than “What you do”)

Втор модул: Лидерски активности (Leadership Actions)
Фокус на прашањето “Што правиш” како лидер (“What you do” as a leader)
1. Постави визија -“визионер” (“The Visionary”)
2. Ангажирај друг – “соработник” (“The Collaborator”)
3. Додај мотивација – “мотиватор” (“The Inspirer”)
4. Изгради способности – “градител” (“The Builder”)
5. Задржи се на правецот – “менаџер” (“The Manager”)

Трет модул:
а. Лидерството и емоционалната интелигенција (Leadership and Emotional Intelligence)
б. Водење на ефективни тимови (Leading Effective Teams)
__________________________________________________

Се гледаме!

Тимот на Секој студент

error: Content is protected !!