Startup Europe Week по втор пат во Скопје!

Инвеститори, стартапи, медиуми и co-working простори ќе го споделат своето искуство во градење на македонската стартап заедница на 10.02 во Eu Info Center Skopje.

Startup Europe Week e европски настан кој го слави иновативното претприемништво и стартапите, и кој се одржува во 40 земји истовремено. Организатори на настанот во Скопје се Фондот за иновации и технолошки развој, Startup Macedonia, Inception Enterprises и EMKICE.

Aгендата на #SEW17:

12:00 – 12:15: Вовед

12:15 – 12:30: Македонските стартапи преку бројки и факти, Startup Macedonia

12:30 – 13:30: Beyond the investment – соработката меѓу стартапите и нивните инвеститори
Модератор: Игор Маџов од SCV и Startup Macedonia

Панелисти:
– Ивана Станковиќ од SCV vs Нино Карас oд LETZ,
– Петар Андреевски, ангел инвеститор, vs Никол Соколов од Buzz,
– Kaтерина Кречева од ФИТР vs Дениел Димов oд Mobidonia,
– Пеце Ангелковски од CEED vs Петар Ниновски од Brainster.

13:30 – 13:45: Кратка пауза

13:45 – 14:30: Increasing startup media awareness – каква улога играат медиумите? Модератор: Нина Николиќ од Startup Selfie

Панелисти:
– Mите Кузевски од ИДЕА, организатори на Новинарски стартап натпревар,
– Верица Јорданова од Inovativnost.mk,
– Игор Петровски од Капитал.мк.

14:30 – 15:30: Co-working културата во Македонија и како се развива. Модератор: Даниела Mилошеска од Coffice

Панелисти:
– Aлександар Велиновски од Public Room,
– Eмир Слезовиќ од Funky CoWorking Friday,
– Софија Спировска од Seavus Incubator,
– Јована Петковска од CEED Hub Skopje,
– Ирена Чаушевска од Newman’s Аccelerator.

Настанот е отворен за сите заинтересирани стартап ентузијасти и претприемачи! Но, ќе ве замолиме да се пријавите на eventbride линкот.

Сите сте поканети да изградиме европска стартап зеадница во Македонија!

Карти на https://www.eventbrite.co.uk/e/startup-europe-week-skopje-2017-tickets-31923715693

error: Content is protected !!