Business Insider: Македонија меѓу 10-те држави во светот со најниски трошоци за живеење

Business Insider објави инфографик каде што се споредуваат трошоците за живеење низ целиот свет, а податоците се превземени од меѓународната компанија за селење Movehub. Инфографикот е лесен за разбирање.

Од левата страна се боите на државите кои имаат највисоки трошоци за живеење, а од десната страна државите кои имаат најниски трошоци за живеење во светот.

svet.vnatre

Карта на Европа според трошоците за живеење.

evropa.vnatre

Државите со највисоки трошоци за живеење низ светот.

najvisoki.trosoci__15

Државите со најниски трошоци за живеење низ светот.

najniski trosoci__15

 

error: Content is protected !!