Сеавус Инкубатор: втор повик за пред-акцелераторската програма наменета за ИТ стартапи

Сеавус Инкубатор го отвори вториот повик за аплицирање на пред-акцелераторската програма која е наменета за ИТ стартапи од Македонија.

Преку 6-неделната програма, претприемачите ќе се стекнат со бизнис знаење, вештини и алатки, со цел да направат прототип, да лансираат производ на пазарот или да го финансираат својот бизнис. Програмата ќе заврши со „Инвестициски ден“ каде што сите стартапи ќе можат да ги презентираат своите идеи пред бизнис ангели, фондови на ризичен капитал, инвестициски куќи и институционални инвеститори.

Учесниците повторно ќе работат со докажани ментори – професионалци со различна експертиза за развој на производ, изработка на бизнис план, маркетинг, финансии, итн.

Аплицирањето трае до 15 септември, додека програмата започнува на 1 октомври 2017 година.

Сите заинтересирани компании можат да аплицираат на веб страната на Сеавус Инкубатор: www.seavusincubator.com

Сеавус Инкубатор е бизнис инкубатор кој е посветен на поддршка на претприемачи и стартапи кои работат во областа на информационите технологии. Во Инкубаторот се менторираат идеи, се обезбедува инфраструктура и ресурси за успешен раст и развој на стартапите.

error: Content is protected !!