Како се правеле авионски резервации пред ерата на компјутерите

Денеска многу работи ги сфаќаме здраво за готово, преку секој уред што има интернет може да резервираме односно да купиме билет. Да видиме уште колку билети има, во колку часот за некоја дестинација има линија итн.

На оваа слика што е од 1945 година, ни дава јасна слика како дигитализацијата и интернетот ни го има олеснето животот и сме добиле на брзина и ефикасност.

arp

error: Content is protected !!