Како менувањето на логото на познатите брендови се одразило на нивните приходи

Еден од најдобрите начини да привлечете корисници (клиенти) е да имате солидно и јасно лого, се наведува во истражувањето на агенцијата за истражување маркетинг C+R.

Логото е скратена верзија на пораката која компанијата ја пренесува спрема нејзините клиенти – едноставен начин на кој компанијата ја покажува својата вредност и остава впечаток.  Прашањето е како да знаете дека сте ја погодиле метата и кога е време за промена? За да го истражат тоа, C+R се одлучија, да направат истражување како промената на логото на најславните брендови се одразило на приходите на тие компании.

logoata

error: Content is protected !!