Европската инвестициска банка ќе ги дуплира вложувањата на Балканот

Европската инвестициска банка планира во наредните три години двојно да го зголеми вложувањето во земјите од Западниот Балкан, од 1,5 милијарда евра на 3 милијарди евра, изјави шефот на канцеларијата за овој регион Dubravka Negre.

“Планираме и без повратни вложувања во припрема на проектите што е критична точка за реализација на проектите, и за таа намена имаме околу 30 милиони евра.” изјави Negre во Белград на регионалниот форум “Белградски инвестициски денови”.

Колку Македонија ќе добие односно ќе искористи од овие пари останува да видиме.

error: Content is protected !!