Сајбер криминалците полека го напуштаат Bitcoin сега користат Litecoin

Cyber криминалците сега ја користат криптовалутата litecoin за плаќање преку dark web наместо bitcoin, покажува новото истражување.

Компанијата за сајбер безбедност Recorded Future, открива дека bitcoin досега бил доминантна криптовалута за плаќање на dark web, но дека приматот сега го презеле конкурентните криптовалути litecoin и dash.

Bitcoin во последно време забележал зголемен прилив на корисниците, кои па ја оптеретуваат мрежата. Начинот на кој bitcoin се справувал со дополнителниот раст било со зголемување на надоместокот, оставајќи ги луѓето да бараат друга алтернатива.

Litecoin е шестата највредна криптовалута валута и сега е прифатена како начин на плаќање од речиси третина од сите продавници на dark web. Новите информации пристигнуваат откако Forbes ја објави својата листа од луѓе кои станале првите милијардери со криптовалути во дигиталниот свет.

error: Content is protected !!