Кои се омилените пива во државите низ светот

Vinepair изработи мапа каде што ги покажува омилените пива во државите низ светот. Интересен податок е дека на мапата е покажано и најпопуларното пиво од Македонија. Тоа е СКОПСКО. Еве ја мапата на Европа (ако сте на мобилен зумирајте ја малку мапата).

piva evropa

Мапа од светот

piva svet

Please follow and like us:
0
error: Content is protected !!