68,7% од сиромашните сметаат дека виновна за нивната сиромаштија е владата

Finance Think изработи корисен инфографик, преку електорнска анкета на 1062 испитаници, во периодот јануари-фебруари 2018 година. Еве неколку главни поенти останатите видете ги сами на инфографикот. 1. 33,5% од испитаниците се сметаат за СИРОМАШНИ. 2. Само 2,5% се сметаат за БОГАТИ. 3. Само 2% од граѓаните остваруваат месечен доход над 60 000 денари.

 4. 68,7% сметаат дека виновна за нивната сиромаштија е владата 5. 64% се произнеле како СРЕДНА КЛАСА која од протега од 20 000 до 50 000 денари лична месечна заработка. 6. Над половина од СРЕДНАТА КЛАСА сметаат дека богати се оние со над 100 000 денари месеча лична заработка 7. Никој од богатите заслугата за нивното богатсво не ја припишува на владата.

ft21feb

error: Content is protected !!