Македонија загуби голема инвестиција во автомобилскиот сектор

Мате Римац, балканскиот Елон Маск основач на Rimac автомобили, објави денес на својот Facebook профил, дека една голема германска автомобилска компанија, во конкуренција од 15 компании од Источна Европа во финале влегле Србија и Македонија.

И за жал инвестицијата ќе оди во Србија. Најверојатно станува збориза BMW, Мерцедес Волксваген или Ауди.Во таа фабрика ќе се произведуваат 100 000 погонски системи за електрични автомобили кои ќе бидат наменети за премиум автомобили.

Еве го оргиналниот Facebook статус, нема што повеќе да додадеме, голема штета за Македонија.

error: Content is protected !!