Rimac Automobili ќе гради фабрика во Кина

Rimac Automobili и Camel групацијата се договорија дека до крајот на оваа година ќе изградат во Кина фабрика за електрични мотори и батерии вредна милијарда куни (134 милиони евра)

Во фабриката за електрични мотори и батерии вредна 134 милиони евра. Rimac ќе го вложи своето знаење и 5 милиони евра, а ќе добие 40% од сопственоста.

Rimac Automobili, компанијата која изработува компоненти и дизајн за клиенти како Aston Martin Lagonda и Koenigsegg Automotive, двојно ја зголемил својата вредност од 2014 година и сега се проценува дека вреди повеќе од 200 милиони евра.

error: Content is protected !!