Доналд Трамп на Твитер: Трговската војна со Кина е одамна изгубена

Aмериканскиoт претседател Доналд Трамп направи твит за трговската војна која се случува помеѓу САД и Кина.

„Не сме во трговска војна со Кина, таа војна одамна ја изгубија глупавите или неспособни личности што ги застапуваа Соединетите Држави. Сега имаме трговски дефицит од 500 милијарди долари годишно, со кражбата на интелектуалната сопственост, од дополнителни 300 милијарди долари. Така повеќе не може!

error: Content is protected !!