Објавен првиот повик за кофинансирани грантови за мали и средни претпријатија

Првиот јавен повик за кофинансирани грантови за мали и средни претпријатија денеска е објавен на веб-страниците на Владата и на Фондот за иновации и технолошки развој.

Со него се предвидува до крајот на годинава да им бидат доделени 10,5 милиони евра на малите и средни претпријатија во земјава од третиот столб на планот за економски раст.

Со повикот, кој ќе биде отворен до 11 јули, се повикуваат претпријатијата да ја искористат можноста за кофинансирање од страна на Владата за една од четирите мерки.

error: Content is protected !!