Целата листа на компании кои добија пари од Фондот за иновации и технолошки развој

Фондот за иновации и технолошки развој, објави кои компании добиле грантoви од фондот како и колку секоја компанија поединечно добила пари. Во табелата може да се види колку секоја компанија од својот буџет ќе инвестира, а колку државата преку Фондот за иновации и технолошки развој ќе инвестира.

Нa oвој прв јавен повик што го распиша Фондот за иновации и технолошки развој,  на 79  микро, мали и средни претпријатија им беа доделени грантови во вкупна вредност од 10.5 милиони евра, или 638 милиони денари, средства за поддршка предвидени во од Планот за економски раст – 3 столб.

Линк до целосната листа за компании добитници на државните грантови. http://www.fitr.mk/wp-content/uploads/2018/07/FITR_rezultati_stolb_3_prv_povik.pdf

error: Content is protected !!