„Тиквеш“ купи винарница во Франција

На годинешниот настан посветен на младото вино, претседателот на Управниот одбор на „Тиквеш“, Светозар Јаневски, соопшти дека „Тиквеш“ ја финализираше процедурата за аквизиција на француската винарница Chateau de Gourdon во областа Cote Du Rhone.

„Ваквиот исклучително значаен чекор е дел од развојната стратегија на најголемата македонска винарница за зацврстување на нејзината меѓународната позиција како производител на врвни вина“, рече Јаневски.

error: Content is protected !!