Виц за македонската државна администрација

Во Македонија без разлика дали станува збор за граѓани или компании, ретко некој да е задоволен од (не)работењето и услугите што ги даваат вработените во државната администрација, а за кои граѓаните и компаниите плаќаат данок. Еве еден новогодишен виц на таа тема.

Перо и Марко од администрација разговараат.
Перо: слушна на втори не работиме
Марко: па што
Перо: абе на втори не работиме
Марко: е добро де, па што.
Перо: Абе на втори не одиме на работа.
Марко: ааааааа. Така кажи

error: Content is protected !!