Со блокирани сметки во банките минатата година завршиле 111.056 граѓани и фирми

Со блокирани сметки во банките минатата година завршиле 111.056 депоненти (граѓани и фирми), што е зголемување во однос на претходната година кога блокирани биле сметките на 110.727 граѓани и фирми, покажуваат податоците на Народната банка.

На крајот од минатата година од вкупниот број блокирани, 82.029 биле физички лица, а 29.027 биле правни лица.

error: Content is protected !!