Во Визбегово отворена фабрика за воена опрема

Нова современа фабрика за производство на композитни производи наменети за армијата и полицијата во делот на балистичката заштита и безбедност – АТС Груп е отворена денеска во индустриската зона Визбегово кај Скопје. Станува збор за гринфилд инвестиција од три милиони евра која за почеток овозможува вработување на 80 лица.

Сопственикот на објектот Шевшет Демировски, кој по повеќедецениска работа во странство одлучил да инвестира во земјава, истакна дека објектот што е дел од АТС групацијата, е гринфилд инвестиција опремена со современи машини од најновата генерација за автоматско производство кое ќе гарантира висок квалитет според НАТО стандардите. Годишниот обрт на производство на компанијата очекува да изнесува 30 милиони евра. Финалниот производ е наменет за извоз на странските пазари пред се во Европа, Турција и Катар. За почеток се вработени 80 работници, а најави и нови дополнителни инвестиции од околу 800 илјади евра.

error: Content is protected !!