Австрија ќе има буџетски дефицит од 30,5 милијарди евра!

Австриското Министерство за финансии до Европската комисија пријави повисок буџетски дефицит од планираното. Буџетскиот дефицит за оваа година ќе изнесува

Прочитај повеќе

Дали и Австрија ќе излегува од ЕУ? Не сакаат да плаќа повеќе од 1% „членарина“ за ЕУ

Откако Велика Британија излезе од ЕУ, а една од главните причини беа парите што британските даночни обврзници ги даваа во

Прочитај повеќе

Со даночни олеснувања и едноставна бирократија Австрија ги поттикнува стартапите и инвестициите

Европа наскоро би можела помалку да заостанува од Соединетите Американски Држави кога е во прашање развојот на технологијата, инвестициите во

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!