Путин: Русија од санкциите загуби 50 милијарди долари, но ЕУ уште повеќе

Рускиот претседател Владимир Путин побара од италијанскиот премиер Џузепе Конте да помогне во подобрувањето на односите на Русија со ЕУ

Прочитај повеќе

Путин: Долгот од 20 трилиони долари на САД го прави доларот ризична актива

Економските и геополитичките препукување меѓу САД и Русија не стивнуваат, најновото продолжение го приреди Владимир Путин. Националниот долг на САД

Прочитај повеќе

Путин: Државите кои ќе предводат во развојот на вештачката интелегенција ќе владеат со светот

Вештачката интелегенција е технологијата која не само што ќе ја одредува насоката на индустриите туку и на цели држави. Уште

Прочитај повеќе

Путин: Русија ги обезбеди парите за нуклеарни реактори во Унгарија

Рускиот претседател Владимир Путин изјави во понеделникот во Будимпешта, за време на втората посета оваа година, дека Русија ги обезбедила

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!