Растот на БДП во САД надмина 4% – голем успех на Доналд Трамп

Американскиот економски раст достигна 4,1 проценти во вториот квартал од годината, што е најдобар резултат во изминатите четири години. Зборувајќи

Прочитај повеќе

Светска банка: Македонија годинава ќе има најниско ниво на економски раст

Светската банка во редовниот економски извештај за Македонија, објавен заедно со извештаите за другите балкански земји, прогнозира дека Македонија годинава ќе

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!