Само 5% од македонските компании извезуваат – кај малите и средните компании оваа бројка е уште помала

„Само пет отсто од македонските компании извезуваат. Притоа доминираат големите претпријатија. Кај малите и средните оваа бројка е уште помала,

Прочитај повеќе

Раст на извозот од 14,1% и 11,2% кај увозот за периодот јануари – јуни 2019 година

Вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија, во периодот јануари – јуни 2019 година, изнесува 194.235.989.000 денари и

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!