Како саудискиoт инвестиицски фонд загуби 7,3 милијарди долари поради Tesla

Државниот инвестициски фонд на Саудиска Арабија загуби 7,3 милијарди долари за само неколку месеци поради лоша одлука. Непосредно пред да

Прочитај повеќе

Се олеснуваат условите за формирање и работење на инвестициските фондови

Министерството за финансии најави дека подготвува измени и дополнувања на Законот за инвестициски фондови со кои се врши доусогласување со

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!