Уште едно зголемување на минималната плата и ќе се стави клуч на текстилните фабрики

Текстилната индустрија е во криза, капиталот ќе се сели во други сектори, а тоа ќе значи и отпуштања на вработените

Прочитај повеќе

ММФ ја предупредува Македонија: Зголемувањето на минималната плата ќе доведе до отпуштање на работници

ММФ испрати сериозни критки  во најновиот извештај за земјава и предупредувања од ризиците и непосакуваните ефекти од одлуките на владата.

Прочитај повеќе

Германското стопанство во Македонија: Зголемувањето на минималната плата негативно ќе влијае

Делегацијата на германското стопанство во Македонија смета дека новиот закон за зголемување на минималната плата ќе влијае негативно врз атрактивноста

Прочитај повеќе

ММФ: Македонија скапо ќе ја плати цената за новото зголемување на минималната плата

Новото зголемување на минималната плата во Македонија како законска обврска, може да влијае на зголемување на невработеноста кај младите, предупредува

Прочитај повеќе

Евростат: Албанија има најниска минимална плата во Европа

Според истражувањето на европската статистичка агенција Евростат, во Албанија до крајот на минатата година била исплатувана најниска минималната плата во

Прочитај повеќе

Димитров: Зголемување на минималната плата ќе предизвика отпуштање работници

Ново зголемување на минималната плата може да предизвика проблеми во работењето на компаниите особено во трудоинтензивните сектори, предупредуваат од организацијата

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!