Над 60% од компаниите во Македонија се соочуваат со недостиг на работна сила

Над 60 проценти од компаниите кои ги има анкетирано Стопанската комора на Македонија се соочуваат со недостиг на работна сила.

Прочитај повеќе

Откако милиони Романци се иселија од својата држава по влезот во ЕУ – Романија се соочува со недостиг на работна сила

Откако Романија влезе во ЕУ во 2007 година, многу Романци потрагата по подобар живот ја побараа во земjите во западна

Прочитај повеќе

Доаѓа крајот на евтината работна сила во средна и источна Европа!

Средна и источна Европа се соочуваат со завршување на една економска ера, која беше одбележана меѓу останатото и со евтината

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!