ССК:Време е државата да размислува за приватизација на одредени несуштински работи кои ги поседува, а кои со години бележат загуби

Раководството на Сојузот на стопански комори порача Владата да биде повнимателна при креирањето и носењето на најавената даночна реформа во,

Прочитај повеќе

ССК:Eфективната стапка на придонеси на бруто плата во Македонија е 33 %, додека за споредба во Бугарија 19%, a во Хрватска 17%

-Зголемувањето на минималната плата ќе влијае на намалување на мотивацијата на вработените кои досега биле попродуктивни, бидејќи голем број од

Прочитај повеќе

ССК и предложи на Владата 25 мерки за економски спас

Сојузот на стопански комори на Македонија минатата недела достави 25 мерки за економски спас, кои очекува Владата да ги усвои

Прочитај повеќе

Бизнис заедницата со три предлози за почист воздух

Бизнис заедницата понуди три предлози кои би влијаеле на намалување на аерозагадувањето. Како прв предлог од Сојузот на стопански комори

Прочитај повеќе

ССК: Македонските компании сакаат да си одат од земјава и да ги преселат своите бизниси во соседството

Политичката неизвесност го изеде приватниот сектор. Голем е бројот на компании што се заинтересирани да ги преселат своите бизниси во

Прочитај повеќе

Стопанска комора: Институциите бавно постапуваат по барањата на бизнисмените

Македонските компании се жалат дека институциите бавно постапуваат по доставените барања од бизнис- заедницата, предупредува Стопанската комора на Македонија. Оттаму

Прочитај повеќе

Сојуз на стопански комори ги повикува сите компании да се вклучат во акцијата за помош на граѓаните

Сојуз на стопански комори на Македонија ги повикува сите компании да се вклучат во акцијата за помош на граѓаните погодени

Прочитај повеќе

Најнови измени на Законот за градежно земјиште

Сојуз на стопански комори на Македонија, во соработка со Министерството за транспорт и врски на Република Македонија, организира обука за

Прочитај повеќе

Акредитацијата – поддршка за конкурентност на македонските компании на странските пазари

Сојуз на стопански комори на Македонија Сојуз на стопански комори на Македонија, во соработка со Институтот за акредитација на Република

Прочитај повеќе
error: Content is protected !!