Димитров: Без закон за финансиска поддршка на платите 20% од вработените во текстилната индустрија ќе останат на улица

Целосен колапс со масовно отпуштање на работниците ѝ претстои на текстилната индустрија ако владата реши да остане глува барањата на

Read more

Уште едно зголемување на минималната плата и ќе се стави клуч на текстилните фабрики

Текстилната индустрија е во криза, капиталот ќе се сели во други сектори, а тоа ќе значи и отпуштања на вработените

Read more

Владата ќе им даде на текстилните фабрики финансиска помош без да ги исполнуваат критериумите

Вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев при работната посета на Штип каде што се сретна со менаџментот на текстилната компанија

Read more
error: Content is protected !!